Pages

Friday, May 29, 2009

"Fragile" - Handle with care

This is how i feel about Adik. In a day she'd burst into tears or wail at the top of her lungs more than 100x ( Exaggerating of course haha..) at the slightest provocations. Rimas betul! You cannot raise your voice to her, say NO or Don't etc, etc.. If dia gaduh dgn Lysa pun before we can say anything, dia dah nangis so that dia tak kena marah! Tapi to be fair to both of them, sape buat salah memang kena marah. Or 2-2 kena marah so as not to take side.

Lysa kalau kena marah, if she did make a mistake, dia selambaland je. Unlike adik. Kena marah dia melalak ya Rabbi.. Kalau sakit sangat telinga ni dengar dia melalak terpaksalah pujuk. I know...i know... it beats the purpose of teaching her. Tapi tu la kan, macam nak pecah gegendang telinga dengar dia jerit, mama has to give in!

Tu nasib baby tak pandai gaduh lagi. Wait till the three of them start to squabble! Maunya I have to wear ear plugs...hehe..Or mama yang jadi Tarzan!















She can be so sweet if she wants to...
Last nite since Hubby puasa, I made Strawberry Mousse for dessert. Quite refreshing. But the kids didn't like it coz it's a bit sourish to their taste I think.

Strawberry Mouse


Our lunch today, Tuna pasta which is Alysa's favourite. She finished off 3 servings while I'm getting ready for work!

Tuna Pasta


3 comments:

mawar merah said...

Salam Org KB,
Kak Pakirah ni...dapat add dari facebook. Wah senyap2 wat blog tak bagi tau..( i pun sama). Urs tmpat cerita psal anak2, mine tempat release tension and tulis apa i rasa nak tulis. Jemput visit my side..tapi jgn gelak, kalau ada masa2 tu i dok merapu meraban.
All the dishes looks yummy...bleh order n delivery order to TAT.

ila said...

mmmm...yummy... strawberry mouse tu mmg sdp sgt. nsb bek smpat rasa... mmmm.. rasa mcm melekat lg kat mulut nih...mmmm... aik mana gmbaq cinnabon ni.. tu pun sdp gak.. lembut didalam, rapuh diluar...

3AS said...

K.Packy,
hehe...buat makan sendiri boleh le. Tapi kalau kawan2 request no problem. Kalau recipe tu dah mahir boleh la deliver to TAT. Dah glance through ur blog. Tak sempat baca in detail lagi. Waa..byknya idea tulis pjg2! Nanti I'll link ur blog...
Ila,
Wait & see....