Pages

Thursday, November 19, 2009

Cuti-Cuti Jakarta- Finale

We woke up early..berkobar2 nak ke Spa. After pusing2 cari spa yang dah bukak at 9am on Saturday, at last we settled at 1 spa. Lupa le nama dia. We did lulur badan coklat & totok wajah. Murah..Less thanRM50. Memula ingat nak wat cream bath.. Tapi tak jadi coz kesuntukan masa. We later found out that cream bath tu basuh rambut. La...ingatkan mandi/ lulur cream..:D

Berposing kat our '5-star hotel' before ke spa.



Di Spa, after lulur lulur coklat & totok wajah..para suami jalan2 kat boutique outlets berdekatan..


After the refreshing treatment, Pak Supir hantar K.Mas balik. Lepas solat zohor at 11.45am, We headed to Blok M, Pasaraya. Pesan kat Pak Supir to meet us in 2- hr time. Tup2 punya tunggu tak datang. Call dia, silap no. lak. Call K.Mas, dia tak angkat coz tgh kat gym..

Meanwhile, kat Pasaraya ni banyak barang kraf but mahal la. Telekung je harga RP3.2 juta! ( = RM1K +). Tak de la sulam penuh telekung pun! May be the material kut..Initially we planned to go to Sarinah ( byk gak craft / batik kat sini..), but since Blok M kat Jakarta Selatan gak, so, stop sini dulu. Just bought some souvenirs & had lunch here. We ( Actually Ila bought it) ate the nicest dessert here which is 'Pisang kutho'. I dok cari resepi tak jumpa2. Nak kena reka sendiri ni..:p. Hubby & Syukur had nasi padang. Terliur tgk kari cartilage le tu..

At Pasaraya, Blok M




The crafts at Pasaraya





Having lunch at Pasaraya


Back to cerita Pak Supir ie Pak Ariff, After tunggu dia tak muncul2 kitaorang pun jalan2 le kat area sekitar tu. Sempat lagi shopping. After over 2 hours waiting for him, At last, we managed to talk to K.Mas. So, cancel je la dgn Pak Arif..miscommunication rupanya..Kitaorang amik cab je. Nak ke Sarinah dah tak sempat, Dah tutup. Lepas tanya cab driver tu, we finally went to Pasar Melayu Prumpuk ( Betul ke nama ni.?.:p) . This is a haven for kids with lotsa toys. Ada orang tu macam nak peluk je cab driver tu coz happy sangat..hehe.. Ingat nak beli brg utk anak2 la tu..hilang le segala bebal/ berasap kat Pak Arif..:-) It was a blessing in disguise. Punya la syok borong toys utk the kids..

Then, we headed to Nasi Padang Garuda. Memang Sedap..Thanks Din for the treat. Penuh 3 meja dgn food. Klau makan semua food tu, nanti ada le yang tak balik..kekenyangan..haha..

At Nasi Padang Garuda





On our last day, we woke up at 4am. Yelah, flight was at 6.55am. Tak machet langsung. The traffic was so smooth. Beg pun tak excess. Cuma ada orang tu je yang xs 2kg.hehe..Nasib tak kena bayar xs luggage.

Soekarno Hatta Airport.. Good Bye Jakarta


Thank you so much to Din, K.Mas & family for a 5-star treatment & hospitality. Panjang umur, jumpa lagi..

Model2 mukenah..

6 comments:

Packy @ Mawar Merah said...

Jelezzzznyer....teringin nak pi jugak. Si suami2 tak pi SPA juga ka?

3AS said...

K.Packy,
P la..Tapi klau nak p Indon, zuera recommend Bandung. Lagi best shopping, nicer weather & ambience. Si suami2 ngak dibenarkan ke spa..haha..

ila said...

hehehe.. byknya i kena perli dlm N3 kali ni... i pn dok search menggila cr recepi pisang kutho tu.. huhuhu.. x dak.. mmm.. kempunan aaaa...
anyhow, mmg nak tq bebyk la kat taxi driver tu...nsb bek dia introducekan kg melayu tu.. kalo x... lg berasap la telinga laki i.. hehehe...

3AS said...

ila,
hehe.. tau tak pe..Try la reka sendiri resepi tu. Nanti menjadi..share la resepi..
tu lanasib jumpa kg melayu tu. Kalau tak parah laki u kena belanja starbucks bergelen2..huhu.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
: www.dhanitourbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA