Pages

Thursday, February 7, 2013

Cuti- Cuti Bandung - Finale

 Our last day here, we have half day to explore Bandung and do some final shopping..:-) Actually, hari ni tak masuk dalam tour. Cuma tour guide akan singgah ke Kartika Sari @ Amanda Brownies on the way ke Jakarta. Tapi biasa le, kitaorang tukar plan lagi. Tak mau lah beli kek lapis & brownies. Kitaorang nak ke Pasar Baru..
 Kat Pasar Baru, I cari kedai tudung tu lagi.. Jenuh pusing..At last jumpa gak. Masa ni dah sengkek duit rupiah. Guna RM je..:-) Just some tips in Pasar Baru.. Kalau dah berkenan satu2 barang tu beli je lah. Nanti nak cari kedai tu pulak dah susah nak jumpa. Buang masa je like yours truly. Another tip, kalau dah kehabisah rupiah, boleh je guna RM or pegi money changer kat bawah sekali. T-shirt kalau nak murah beli je sekodi. T-shirt Bandung kat kedai luar dari Pasar Baru tu lagi murah coz peniaga kat Pasar Baru pun ambik kat situ.
 Lepas habis shopping kat Pasar Baru, Sumai nak beli leather jacket lagi kat Cihampelas. So, we dropped by there on the way to Soekarno-Hatta Airport.
 Sampai Airport, we have some time to spare. Buat solat jamak siap2. Lepak2 pekena hot drinks & eclair betul2 depan bording area. Sedapnya eclair tu but that was my last rupiah..huhu..Kalau tak, I tapau je. Another ralat is, I tak beli doughnut cheese kat Bandung. Kat our hotel sedapnya.. Yang kat Pasar Baru murah.. Around 40 cents je. Dah le besar. Cheese pun banyak. Tapau mesti best coz Alysa loves doughnut & cheese.Tapi dah bukan rezeki dia. I terlupa. I bought snowwhite bun for her. Tak sedap pun..
 Kali ni our flight was delayed for 15min je..Alhamdulillah. Sampai Penang Airport, I kena tahan dengan kastam le pulak coz diorang scan beg ada buah. Nasib lepas avocado tu. Mangga je yang tak boleh bawak masuk Malaysia.
 Our hotel was chosen by the tour company. Cherry Homes Residences. Area Pasteur dekat dengan highway ke Jakarta. Simple hotel tapi bersih. Breakfast pun simple menu je. Omelette, nasi goreng & bihun goreng. Cuma on Sunday je diorang tambah porridge which I makan sampai 3 mangkuk..hehe..Kalau tak ambik tour, leceh gak nak keluar dari hotel ni coz jauh dari jalan besar. Kat bawah hotel ada Deli which sells buns and pastries. I love their doughnut cheese.
 Trip kali ni memang best & teratur. Dah nama pun Bandung, Paris Van Java.. Banyak tempat shopping. So tak sempat cover semua. Antaranya Toko Tiga. But, we bought stuff that we planned to buy..Next time if I go again, nak duduk hotel area Dago.. Senang nak shopping..:-)

Our hotel - Cherry Homes Residences. Clean & Neat.

Kat luar Pasar Baru. Tempat jual t-shirt murah..

Jln Cipaganti - Cantik rumah2 kat sini..

Soekarno-Hatta Airport , Jakarta 


Good Bye Bandung & Jakarta : 10 - 13 January 2013

22 comments:

ame said...

Salam dear,

nk tanye... ade simpan lg x tourguide contact no @ email... i nk pg bandung may ni. pls email me ya ume@silverridge.com.my

4AS said...

Wassalam,
Check ur e-mail. I dah bagi contact no.

ladyfloppy said...

Assalammualaikum.

Saya nak minta contact no tourguide, boleh? Saya dah beli tiket AA ke Bandung Jun ini.

Terima kasih :)

imzara@gmail.com

4AS said...

Wassalam sis ladyfloppy,
I dah e-mail. Check ur inbox.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

@reina said...

As-salam,
Saya pun nak pergi kesana May ini, boleh tak berikan nombor contact utk tourguide dan hotel disana. TQ

-areih@yahoo.com-

4AS said...

Wassalam reina,
Check ur email.

Raja Unta said...

Assalam.
Nk jugak info.. Pun pergi Mei nie..
Plz email ed_x2@yahoo.com
Terima kasih..

4AS said...

Wassalam Raja Unta,
Dah email

ismie honey said...

salam...saya po akn ke sana
bleh send contct nombr x??

ismiehoney@gmail.com
tq

noraini jaafar said...

As-salam,
Saya pun nak pergi kesana. boleh tak berikan nombor contact utk tourguide dan hotel disana. TQ

-redboxoutlet@gmail.com-

4AS said...

Wassalam noraini,
done.

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr. Wb, Puan / Tuan
Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam
Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, fee parking tiket, makan pemandu.

Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
telefon office : +62 8888 9177 00
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info package & itinerary : info@kya-travel.com
customer service : cs@kya-travel.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
homepage travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

tony transport bandung said...

Salam,
Jom pegi bandung murah jer 199rm perpax for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*minimum 6 pax
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

~saya pon sedia sewa kereta dan driver rate 125rm/day /kereta (included driver, kereta 14hour,petrol,parking,toll,& driver meal)~

Mohd Tony
Whatapps / call / sms :
+62 858 6137 8328 (fast response)
Email :
Tonytransportbandung@gmail.com

Apiew Ridhwan said...

<<<<<<>>>>>>
<<<<<<>>>>>>
jom gi bandung

Pakej 3D2N
transport + hotel

4 orang RM180 /orang. ( 2 bilik )
6 orang RM155 /orang. ( 3 bilik )

hotel room type deluxe~king bed size with free wifi and buffet breakfast and water heaterdan
transport di jamin best dan pemandu nya di jamin ramah ( baik )

berminat shopping di Bandung,,

bok now ,,,
jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
WhatsApp +6287722411941

Millenium Tour said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Jom melancong ke Bandung !!!
Anda mencari alternatif kenderaan seperti Minibus, Van atau kereta untuk ronda dan membeli-belah di Bandung? Pihak kami menyediakan pelbagai jenis kenderaan dari 7 penumpang hingga 19 penumpang dengan harga bajet dan perpatutan.

MPV (7 penumpang): Dari +/- RM115 (Rp 400K) sehari (Toyota Avanza, Nissan Livina, Suzuki APV)
VAN (12-19 penumpang): Dari +/- RM255 (Rp 950K) sehari (Toyota Hiace, Isuzu Elf)

Harga adalah termasuk kenderaan dan upah pemandu. Tempoh sewaan adalah 24 jam (hari yang sama). Tiada caj lebih masa. Ini TIDAK seperti sesetengah syarikat sewaan yang hanya menyediakan 12 atau 18 jam sahaja dengan caj lebih jika diatas 12/18 jam.

Anda tidak perlu ragu dan membuang masa untuk mencari kemudahan seperti ini di laman internet. Hanya hubungi kami dan nyatakan bajet, umur, minat dan tujuan anda melancong ke Bandung. Kami akan sediakan tentatif perjalananan/lawatan yang sesuai dengan kehendak anda. Dan ia adalah PERCUMA. Kami juga menyediakan pemandu pelancong bagi kemudahan perjalanan anda di Bandung.

Untuk harga minyak (petrol), kami menggunakan kaedah ANDA GUNA ANDA BAYAR. Bermakna anda hanya bayar mengikut meter penggunaan minyak. Ini sekaligus dapat mengawal bajet kewangan anda. Sebagai contoh, keseluruhan perjalanan di Kota Bandung tidak lebih dari Rp 50K hingga 100k satu hari. Untuk tol dan parkir pula, ia bergantung kepada harga tol dan parkir itu sendiri.

Hubungi kami untuk harga istimewa dan maklumat lanjut.

Sebarang tempahan dan soalan;
SMS/Whatsapp/iMessage/Call :
+62 818 0201 5555 & +62 821 15161817 (we speak fluent english as well)

Kami juga menyediakan khidmat perhantaran dari lapangan terbang ke hotel atau lokasi yang dikehendaki.

Syarikat kami menawarkan harga yang sama dan berpatutan kepada pelancong tempatan dan luar negara. Tidak ada perbezaan harga samaada untuk tujuan perlancongan atau urusan perniagaan.

Adakah anda mahu melancong sambil meneroka Bandung? Jangan risau, kami menyediakan perkhidmatan sistem audio dan video untuk menerangkan sejarah, kesenian, budaya dan tempat menarik di Kota Bandung. Terdapat lebih seratus maklumat tentang membeli-belah, makanan, penginapan dan tempat tempat menarik dari risalah yang kami sediakan.

Tempahan dan maklumat penginapan, tiket dan makanan juga disediakan.
Cepat. Hubungi kami segera..

tony transport bandung said...

Salam, Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3night (included buffet breakfast, hotel and transport)

Tentative Program Day 1
*Tiba di Bandung airplort (please confirmed your arrival time)
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga (Branded Jeans)
*aria jeans
*depasion factory outlet kain potong
*Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men Gallery, The Stamp,Terminal Tas,oases dan The Secret )

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*floating market
*Ciater Hot Spring
*lunch at kampung daun restaurant
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Jalan Dago area (Grande, Episode, level, mark and stewards,ralf and launrent, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indoor themes park
*rengganis crater
*situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
*rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
*cibaduyut-shoes and jacket leather original


Day4
*check out hotel *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda) *paris van java shopping mall
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 4day3night type kereta 7 seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size/twin hotel 3star also include free buffet breakfast *rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person kalau 4 pax~275rm per person kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung
Mbtsholiday.890m.com
facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution
*for fast response whatapps +62 858 6137 8328 (Mohd Tony MBTS Holiday)

Jimat Holiday said...

Hello abang dan kakak..

Salam Jimat dari Bandung!!

Kami syarikat “Jimat holiday & transport” nak menawarkan pakej transport yang betul jimat dengan layanan service dan kualiti berpatutan, driver cum guide berpengalaman, kereta yang cantik.

Dapatkan pakej jimat transport (12 jam/day) guna kereta 6, 7, 10, 14, 18 seater.
Include driver, petrol, parking, toll, drivers meal.
Pergi out skirt Bandung macam Tangkuban Perahu tak payah cas extra untuk petrol.. Jimat!!
No hidden cost!!

Kami pun ada pakej lain untuk backpacker traveler guna motosikal.. Lagi Jimat!!

Kami boleh bincang dan bantu rancang itinerary abang dan kakak berdasarkan minat.

Jom pegi kat Bandung dan shopping!!

Untuk informasi lanjutan, pakej lain dan tempah sila kontek ditalian di bawah in :
Fadzlan
phone/sms : +6281299333886
email : jimatholiday@gmail.com

Ahmad Alifa said...

Salam akak and abang

Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

(rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

contoh butiran perjalanan

firstday (shopping day)
>Bandung airport or train station Bandung banda
>Pasar Baru membeli belah
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago

seconday (explore north bandung)
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>sariater Hot Spring
>kampung daun restaurant / dusun bambu
>wisata naik kuda
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

thirdday (explore north bandung)
>kawah putih crater
>trans studio indoor themes park
>rengganis crater
>situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
>rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
>cibaduyut-shoes and jacket leather original


lastday (sayonara Bandung)
>check out hotel
>memberli oleh2 bandung
>Airport transfer

Term and condition
*rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
*rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
>rate 6 pax~229rm per person
>rate 4 pax~269rm per person
>rate 2pax~389rm per person
>semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

>tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
email alifabandungtour@gmail.com

trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

Mochammad Rayhan said...


PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan-Puan Abang-Akak

Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

Perkenalkan saya mochammad rayhan Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung.

seperti :

- Pasar Baru trade center
- Toko Tiga (Branded Jeans)
- depasion factory outlet kain potong
- Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men,The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )


- Gunung Tangkuban Parahu
- floating market lembang
- Kebun Strawberry
- lunch at kampung daun
- Membeli-belah di Rumah Mode &
- Cihampelas Jeans Centre / ciwalk shopping mall
- Jalan Dago (Grande, Episode, Edward
Forrer, gossip,level, etc)

-kawah putih crater
-ladang tea
-situ patenggang
-rumah kain sulam taman kopo /rumah kain sulam & telekung pesona
-cibaduyut-shoes and jacket leather original


-Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
-paris van java shopping mall


Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115

# Toyota Innova (7 seat)
Rate: IDR 500.000 or RM 150

# KIA PREGIO (8 seat)
Rate: IDR 500.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 600.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 800.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 800.000 or RM 245

*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap MOCHAMMAD RAYHAN ***** (Insya Allah) jom-jom gi Bandung murah jer

Terimakasih,
Mochammad Rayhan

JOM BOOK NOW

Call/Text/ WhatsApp : +62812-2469-7311 (RAYHAN)
Email : mochammadrayhan168@yahoo.com

Apiew Ridhwan said...

PAKEJBUDGET BERCUTI BANDUNG

ABIM TRANSPORT Services menawarkan percutian hebat
dan ekslusif
Ke Bandung pada harga istimewa khas untuk
orang Malaysia.
Rasailah keseronokan percutian dan keindahan kota
Bandung disamping menikmati suasana
membeli belah di rangkaian factory outlet yang
menjanjikan pelbagai barangan pada harga murah!!
Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
makanan yang pelbagai dan sedap....

Package Rate :
-pakej transport+hotel (2pax)

*3D2N = RM 260/pax
*4D3N = RM 375/pax
*5D4N = RM 480/pax

-pakej transport+hotel (4pax)

*3D2N = RM180/pax
*4D3N = RM 260/pax
*5D4N = RM 330/pax

-Pakej transport+hotel (6pax)

*3D2N = RM 150/pax
*4D3N = RM 215/pax
*5D4N = RM 285/pax
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Sekiranya anda berminat menyertai percutian
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id