Pages

Wednesday, July 18, 2012

Cuti-cuti Medan - Part I

Day 1

 For this holiday, After surveying ground packages & car rental + driver, I think it was much simpler to get a ground package. In a way, I think it is cheaper. One of the reasons, kat Medan ni kalau tourist je memang nak kena 'sembelih' le kalau makan. From what I heard, lunch at nasi padang would cost at least RM80-90 for 4 pax. With the gound package, lunch & dinner were inclusive. Tak payah nak sibuk-sibuk cari tempat makan. Since kitaorang sampai dah malam we only took a 3D2N package. The 1st night I book our rooms at Madani Syariah hotel through Agoda.com.

This time there were a few good & bad things in store for us. To start of our holiday, we were treated for lunch by a stranger at Penang International Airport. Actually, bukan sebab kehenseman muka Hubby..:-) tapi sebab that Singaporean ada free McD voucher. So, dia belanja le Hubby.

Sempat posing sementara tunggu flight yang delayed 2 jam :-(



 Then, our flight was delayed for nearly 2 hours due to bad weather in Medan. So, bila sampai je Medan at 6pm, tak de le our airport transfer from Madani Syariah hotel nak tunggu kan..since dah 2 jam lambat. Terpaksa call hotel a few times baru diorang hantar airport transfer. By the time sampai hotel & check-in, dah 9pm. Dinner kat food court belakang hotel tu je. Food biasa-biasa je except for sate padang. Sedap. Lepas dinner dah 10pm ( 11 pm Malaysia time ). Nak pegi Yuki Complex seberang jalan hotel tu dah tutup. Nak ronda-ronda Medan semua dah penat. Sara pun dah tertido. So, we settled in for the night. Tomorrow would be another long day.

At Madani Syariah hotel. Bersanding before masuk bilik hehe.. Furniture kat sini ala2 macm ni la..



Sate Padang - served with nasi himpit. Kuah kacang dicampur dengan sambal kicap cili padi. Yummy!



Day 2 

 We requested for the tour guide to pick us at 8 am. After breakfast at the hotel, ( food selection tak menarik sangat for my taste ) we were greeted by Pak Ahmad Leni from Lovely Holidays. Actually, I booked the ground package through High Point Travel kat Malaysia. Nasib we all memang baik.. Instead of Toyota Innova , we got Toyota Fortuner. Reason; Innova dah full. So, they had to use their boss' car..:-) Kalau ikut rate memang berbeza . According to Pak Leni rental untuk Innova is IDR600K ( RM200 ) sehari. Fortuner pulak IDR 1.5 million ( RM500 ) sehari. Masa kat Malaysia I dah cakap kat Hubby, I nak duduk depan kalau naik innova coz takut pening2 lalat on the way to Perapat. Bila tengok dapat Fortuner, tak jadi lah duduk depan..;-)

 Pagi tu Pak Leni bawak pusing2 Medan dulu. Kitaorang ke Istana Maimun. Tapi tak boleh masuk sebab ada persidangan raja2. Then ke Kedai Batik. Baju kebaya sulam memang cantik2 kat sini. Telekung pun banyak. Kebaya sulam kat sini kain dia tak payah lining dah. Masa ni tak beli apa pun. I datang pulak on the last day to buy kebaya,,;-)

Istana Maimun



 Then, kitaorang ke Pasar Ikan ( Pajak Ikan ). Bukan nak beli ikan ye.. Tapi membeli telekung & baju2. Masa nak ke Medan I memang tak plan nak shopping coz dengarnya kat Medan lagi mahal dari Bandung & Jakarta. Masa ke Bandung & Jakarta dah puas beli telekung for me & as souvenirs. So, kali ni I beli telekung kat I je. Telekung budak2 lagi mahal dari dewasa. IDR 180K. Liza pulak yang memborong banyak. Barang2 kat sini tak menarik perhatian I sangat.

Pasar Ikan





 Lepas penat window shopping, we had lunch at Ayam Pop. Nasi Padang. So, makanan penuh meja.

Restoran Ayam Pop - Nasi Padang


So, that's it ronda-ronda Medan. Next we went to Perapat, Samosir Island & Brastagi. Tapi yang sedih, my camera's memory card corrupt pulak. So, banyak pics yang rosak.. Huwaa..

4 comments:

nasihah bali said...

Salam tuan tanah, mohon iklankan sebentar ya, saya menyediakan pakej Melancong ke Medan-Danautoba-Berastagi dengan layanan yang sangat memuaskan dengan harga yang dibayar, muslim semuanya, berpengalaman handle beratus-ratus trip, keseronokan anda jaminan kami

017 5367426 Nurul Insyirah
emel: melancongmurahbaloi@gmail.com
Instagram : melancong_murah_baloi

Medan Tour Guide said...

Yang nak ke Medan GUARANTED SERVICE call/whatsapp +6281269251222

Giadola Iris said...

salam semua..kami ada menyediakan ground pakej ke Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga yang bestt..3d 2n hanya rm370/pax (min 4 dewasa) semua diuruskan.. just bawak duit shopping je
berminat boleh whatsapp: +6012-6047593
fb/ig @giadolairiscollection

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook :Hamzah Saragih 
Ym :Hamzah Saragih.BB 512113B1