Pages

Wednesday, June 9, 2010

Shopping..

 I love books. But now, mmg tak sempat nak baca. Kalau I dah started on a book, alamatnya pukul 2, 3 am baru masuk tido coz it was hard to put it down. Hubby mmg tak suka I berjaga sampai pukul 3, 4 pg. Of course le it's not good for health. Tp masa lain mmg susah nak baca with the princesses around.
 This week, mmg I splurged on books of different genre. Not for me alone, but for the princesses, Hubby & Ayah. The genre varies from children books, fiction , self-enrichment , motivational & religious. I jarang beli cookbooks coz sometimes dalam 1 buku tu, I cuma tertarik kat 1 or 2 recipes. Baik i cari kat internet which has been tried & tested. Memula kitaorang borong buku kat Popular @ Sunway carnivalle. But I don't really like the store here coz byk sangat chinese books. English books mmg teramatlah kurangnye. Later we went to Popular @ Megamall. I suka kat sini cos they have a wide selection of books. Tgk2 diorang akan ada sale starting from 5th June. Then, masa kat expo tu our booth mmg opposite booth yang jual buku2. So, borong le buku2 agama for us & Ayah. Then, yesterday we finally went to Megamall. Popular was having Sale for up to 70%. I pn beli le lagi 10 books. Mostly for the princesses. Murah gilers. 10 buku baru over RM100. For the princesses, semua yang tebal2 paper dia so that tak senang koyak.
 Eventhough the princesses belum pandai baca, tapi diorang ni mmg suka books. Alysa pulak at the phase yang baca bukan mengeja, tp guna teknik mengenal word as a whole. Self-taught. Kalau buku cerita tu, she'd ask us to read for her over & over again until she can read by herself. Bila 3-3 suruh I baca 3 buku serentak, pening le kepala mama diorang. Pass tu Papa le sorang.
  Yesterday masa lepas beli buku, sempat lagi shopping jam. Actually jam I baru rosak coz letak dekat magnet. Spoil betul. Punya le pusing 5-6 kedai, bertemu jodoh kat Megamall. Nak beli kasut, tak de yang berkenan dihati. Kena pegi shopping mall lain le pulak. I love to shop on weekdays coz tak ramai orang. Lagipun the princesses tak ikut. Pegi dgn Hubby je. Kalau weekends, penuh orang, & nak kepong the princesses lagi..
 Ni pulak nak tunjuk photo I buat tart for my nephew & his pregnant wife yang singgah on the way balik ke KL. Hantar barang mak pesan i.e ketupat, masak anga & kelapa muda untuk mak labu..hehe..

Cream Cheese & Peach Torte
Source: here

3 comments:

Queen of The Desert said...

I like books too, tapi lately dah takde masa nak bace, bk sangat interuptions with the kids around. Bila balik M'sia, we normally buy lots. Btw, the tart looks yummy.

3AS said...

Salam QOTD,
Yelah kan..dgn anak2 ni kena curi masa baca buku..:-)Kat tmpat u books mahal ye? When I was in Perth dulu, I mmg kumpul buku coz murah.Kat Msia ni bila ada sale baru berbaloi borong, otherwise, I think relatively expensive.Camne lah nak instill minat membaca to msians..

3AS said...

Salam QOTD,
Yelah kan..dgn anak2 ni kena curi masa baca buku..:-)Kat tmpat u books mahal ye? When I was in Perth dulu, I mmg kumpul buku coz murah.Kat Msia ni bila ada sale baru berbaloi borong, otherwise, I think relatively expensive.Camne lah nak instill minat membaca to msians..