Pages

Wednesday, June 23, 2010

Peachy Moist Muffins

 After bertangguh for quite some time, semalam berjaya jugak menghabiskan stok peaches. Yelah dah nak pegi berjalan2 jauh for a few days, kalau tak dihabiskan, mmg rosak le peaches tu. Actually pernah buat peach muffins resepi Yani @ myResipi, this time saje nak cuba resepi lain. Simple but nice. It's denser than Yani's. Kena makan panas2 lagi sedap.

Peachy Moist Muffins
Source: here


Ingredients

1 1/2 cups all-purpose flour
1 cup chopped pecans; I omited this.
3/4 cup sugar
1 1/2 teaspoons baking powder ; I added 2 tsp.
1 egg, lightly beaten
1/2 cup peach or vanilla yogurt
1/2 cup butter or margarine, melted
1 teaspoon vanilla extract
1 cup chopped peeled fresh or well-drained canned peaches
I added a little bit milk ( about 3 tbs )

Directions

1.In a large bowl, combine flour, pecans, sugar and baking powder. Combine egg, yogurt, butter and vanilla; mix well. Stir into dry ingredients just until moistened. Fold in peaches. Fill greased or paper-lined muffin cups two-thirds full. Bake at 200C for 15-20 minutes or until muffins test done. Cool in pan 10 minutes before removing to a wire rack.
 
Ni pulak our lunch hari tu. Lama pulak tak buat lasagna coz tekak ni rasa tak boleh terima je red sauce. Hubby makan beriya je. Tekak I pun boleh le pulak terima..:-). Resepi mesti sume orang biasa buat lasagna..

Beef Lasagna


This coming weekend, Hubby ada course kat KL. So, kitaorang pun mengekor le sekali. Will stay in KL for 2 days. Then ke Melaka, then balik Johor. Tu pun dia ajak melencong ke Cameron Highlands. Takut tak terlarat le pulak. So, after ke Johor rasanya terus balik Penang kut. So, won't be blogging for a while. Kecuali kalau terajin le pulak..:-)

2 comments:

Sizuka said...

babe! dah sampai kl tu, telepon aku ye. kita gi minum2 :D

3AS said...

Shidah,
Ok. Nnt aku calling2 ko..:-)