Pages

Thursday, October 1, 2009

Baby oh Baby..

Semenjak 2 menjak lepas raya ni, Baby has become so clingy especially to Cik Jun. Nak buat apa kena tunggu dia tido which is once during daytime.. if we are lucky, 2 short naps! I nak ambik wuduk for solat asar pun kena cepat2. Otherwise dia melalak habisla berjurai air mata, hidung etc. If lama melalak sampai muntah. Sigh.. teruk betul. Kalau ke bilik air to clean up after Alysa & Adik, Baby pun nak ikut masuk sama. Susah la mama cam ni. Kalau time I pegi kerja, Cik Jun kena le melayan dia sampai dia tertido ( again..if she's lucky) baru kelam kabut buat kerja lain. Tapi Adik pandai melayan Baby sampai mengekek ketawa. Alysa..tak de masa! Asyik dengan TV dia je.. But the problem is, petang2 Adik pun mengekor Cik Jun balik. So tinggal le Baby & Alysa kat rumah. So, I macam pencuri kalau time mandi & ambik wuduk..

Muka2 Baby yang dah ada 4+ gigi..



Baru je sempat puasa 2 hari dah kena attend open house. So today tak leh la nak puasa. Dah dijemput kena le pegi. Today, during lunch time ada 2 invitations from KPHEP ( jiran tu kan..wajib le pegi) & Dr One Industries. Siap dapat prototype 'Classic Collagen plus susu kambing' from Dr Anuar. Kiranya I'm the 2nd person after his wife yang dia bagi try. Dapat sekotak lagi... very nice packaging. Kalau lepas habis sekotak, muka i tiba2 je berseri2 memang kena jadi distributor ni..wakaka..

Last nite ada 2 jiran buat open house. So untuk berbuka I wat 'grilled mutton shoulder' . Western food je. Konon2 nak save perut for open house. Tapi masa pegi open house tak larat pun nak makan byk2. Macam2 ada..Since malas nak bawak Baby, I pegi dgn Adik. Then Hubby pegi dengan Alysa. Gilir2 le. Kesian Baby kena tinggal..hehe..Kalau bawak dia jenuh nak kepong dia.:-)

Our menu for buka puasa

Grilled Mutton with potato salad


Oat & Apple Cake


Lagi gambar2 raya..




2 comments:

Mawar Merah said...

Zura, makan banyak tak pa, balik...tampal jer Zuera slimming patch tu...'kau tim' hehehe..

Eh..i dah try, so today is my third day...see wether i can get my 50kg ideal weight or not...kalu dapat, i nak jadi duta..kekekeke....

3AS said...

K.Packy,
hehe..The problem is memang perut kecik, tak leh nak terima byk food..Wah dah cuba IdealSlim ye?..good...