Pages

Friday, December 10, 2010

Airis Sara

Airis Sara was born 0n 1st Dec 2010 at 11.27am, weighing 2.94kg, length 50cm.

 Yesterday on her 9th day, kitaorang buat majlis aqiqah & majlis kesyukuran. Pagi tu buat cukur rambut. Since ni anak yang last, Papa cukur sendiri rambur Airis. Over 2 hours le jugak nak mencukur tu, coz seriau kut cukur rambut anak sendiri..:-) Nak tekan kuat2 shaver tu takut berdarah le pulak kulit. As usual, 'belah mulut' was done by Ustazah Marziah, macam the other princesses. Tapi diorang, ustazah yang cukur rambut gak. This time dia supervise je cukur rambut tu. Last nite pulak, pusat adik baby dah tanggal. A bit lambat dari the other princesses i.e 7 days.
 Jemputan kenduri lepas Asar. Lepas Asar tu ada bacaan yaasin. Ramai jugak yang hadir. Penuh living room sampai ke porch. Tetamu yang datang utk kenduri pun mmg ramai. Kitaorang buat kambing as aqiqah. Last tatamu balik after 1.30am! Ni sedara- mara la yang leka berborak. Sekali-sekala jumpa. Thanks to all yang sudi hadir memeriahkan majlis.

4 comments:

Ayu Safieza said...

Assalamualaikumwbh 3As,....:) Alhamdulillah...Allah swt lead u all the way at ease the best he wants u to went it tru...:)

Airis Sara...mmmm wonderful name....I am longing for one like her too....

Sizuka said...

zura, congrats! she's so pretty. nampak mcm muka ayra :)

Chik Mimi said...

Assalam mama 3As dah jadi 4As lah ye hehehehe cumeinya bb tu tahniah ye

3AS said...

Ayu,
Thx. He knows best...insyaAllah, u'll get what u're longing for. Keep trying..;-)
Shidah,
Thx babe. Cntik mcm aku..haha. Tu le, at 1st glance mcm Ayra. Kdg2 mcm lysa lak! Combn kut..
Chik Mi,
Ha'ah. Dah 4AS...thx..