Pages

Friday, February 19, 2010

A Wedding @ Bendang d' Kelubi

Congratulations to Ismadi & Wahyu on their nuptial. Menantu sulung untuk kak & abang. Mak & Ayah happy teramat tengok cucu sulung selamat diijabkabulkan. Ada sorang tu pulak gabra / kalut terlebih macam dia yang terima menantu, tapi anak sedara yang kawin. Kalau anak sendiri nanti in about 20 years time, tak tau le camne punya gabra..hehe.. sape lagi kalau bukan cik la..my one & only adik ;-). Dia yang berdebar & tak lalu makan ( surprise, surprise! ) on the wedding day masa pengantin sampai.. :D.

Since the wedding took place at a restaurant, rumah tak le kena hias sesangat. Tapi bilik pengantin tetap kena cat baru. We had 4 different kenduri, starting with kenduri doa selamat/ baca Yaasin on Thursday 11 Feb. The next day, akad nikah at Masjid Bukit Tinggi after asar. On Saturday kenduri kat rumah pengantin perempuan. Then the climax on our side on Sunday, kenduri at Bendang d' Kelubi.

Bendang d' Kelubi ni kat tengah sawah ( or Kedahans said bendang ), kat tepi ada tali air. Nice spot. Tak panas... Hiasan pun kampung style using old woods with carvings. Food lak, sedap la to my taste. Hari tu after 2.30pm, diaorang serve laksa siam. First time i makan laksa siam, kuah lemak ala2 laksa johor. Tapi guna laksa beras. Memang sedap. Pandai chef dia masak.

Jemputan from 12 to 5pm. Masa 1.30pm tu orang punya le ramai, food dah separuh habis. Memang penuh le meja2. Tapi alhamdulillah, semua sempurna. The food was enough for everybody & siap boleh bawak balik. Tak le membazir or tak cukup. The downside was Ayah tak dapat attend the wedding yang dia salah sorang tuan rumah coz tak sihat. But now, he's better.

After the wedding, malam tu i dah chow balik Penang coz MIL datang for the wedding. So, bawak dia balik Penang lak. That's the good thing of having a kenduri somewhere else. Lepas kenduri, tak payah susah2 kena kemas rumah or basuh periuk belanga..:-)

Akad nikah on Friday 12 Feb 2010





With parents on both sides


@ Wahyu's place



@ Bendang d' Kelubi






The newlyweds with family members

3 comments:

Packy @ Mawar Merah said...

Hai...sedap makan kenduri tengah bendang...angin piuhh...puihh...

ila said...

hehehe.. btul la.. that day, sebijik ns pn x msuk mulut i.. ntah la.. x rasa lapaq la plak. kalo x, i la yg paling kuat mkn.. huhuhu.. tp i suka laksa siam tu.. i mkn 3 magkuk.. mmmmm... sedapnyer...

3AS said...

K.Packy,
Mmg puihh..puihh la angin tu.. Tak panas sgt..:-)

Ila,
Boleh la u wat laksa siam tu, nnt ada serumah nak p serbu..:-)