Pages

Tuesday, November 1, 2011

Kambing

 Haha.. nak sangat tajuk pendek... Tapi tempat yang kitaorang pegi last saturday memang famous dengan kambing pun. Diaorang ternak kambing & ada cafe yang served mainly kambing dishes.

Yup, as most penangites would know this place, Hubby & I went to Puncak Mutiara Cafe kat Kg Pelet tu. Tempat ni dah jadi macam eco tourism dah. Ada homestay tak jauh dari situ. Lepas makan boleh bawak anak2 melawat ladang kambing, tengok ostrich & bagi makan ikan. I like the ambience. Tp foodwise ok la for my taste. Hubby had nasi beriyani paha kambing & I had sup kambing & roti benggali. For me, nasi beriyani dia mmg tak leh lawan Beriyani Gam Batu Pahat. Tapi, cendawan goreng dia sedap.

Actually, dah lama nak try tempat ni tp tak berkesempatan. This time pegi mkn dgn Buyung & family for late lunch. Kitaorang tak bwk pn the princesses. May be nx time blh bawak diorang tgk ostrich..:-). Cafe ni beroperasi from 10am to 2 am. Ada surau yang besar. Tempat makan yang ada privacy coz ada individual gazebo. Ada juga tempat makan ' kayangan' kat atas bukit yang boleh nampak semua gazebo tu..

Nasi Beriyani Paha Kambing


Sup Kambing & Roti Benggali


Puncak Mutiara Cafe


2 comments:

ain sweet thots said...

Tu la I nampak ramai yg dok rekemen Kg Pelet ni, sampai rasa nak pi Penang. Tapi xtau la bila nak sampai lg ni.

4AS said...

Ain,
Meh la jjcm kat Penang. Blh p kg pelet, pekena mee udang sg dua, ikan bakar kepala batas..nasi kandar..:-)