Pages

Thursday, October 13, 2011

Coincidence?

  Pagi ni hari yang kalut! I terus ke premis baru to check out the repair of the roof. Bumbung dah tak bocor tapi ada 1 ceiling lopong coz dah bertakung air quite some time. Ceiling tu dah melengkung.

Lepas check ceiling tu baru my staff bukak cerita. Last nite, at closing time ada sorang flasher datang kat our premis.  This staff ke counter nak serve that customer. Tetiba dia tunjuk his private part! Terus menggigil si A ni. Dia terus duduk konon2 nak ambik barang. Meanwhile, another staff , M tak sedar coz she was writing at the desk. Bila dipanggil si A baru le dia tahu what happened. They did't know what to do. Menggigil je kat situ. The flasher tu pulak, bila dah nampak diorang ni kat counter dia pegi tunggu dekat pintu & tenung je diorang. Si A recognised his face eventhough he was wearing full face helmet. Si A ni dah ready dgn gunting in case dia bertindak ganas!

After he was gone, diorang baru lari keluar. Tak sempat ambik his plate number. Masa ni pulak, diorang baru je off CCTV. So, tak de evidence la. The shops next door pun tak perasan coz roller shutter kitaorang dah tutup since the staff pun dah nak balik.

Tgh cerita pasal incidence tu, I got a call from K.Jun tanya ada orang nak repair paip bocor ke? I told her tak de & suruh dia kunci semua pintu2. Terus pecut balik rumah. Nasib le it was just 2 min away from tempat kerja. Sampai rumah je K.Jun dah gabra. Orang tu datang masa dia nak sidai kain. Tp dia baru bukak pintu nak keluar. That guy asked " Ni rumah * nama hubby*ke?  Dia suruh repair paip bocor." K.Jun pelik le coz I tak de pesan apa2 pun. She called me. Lepas I cakap tak de. K.Jun terus capai golok & instructed the guy to leave . Dia gelak je. Kebetulan hubby called ( I informed hubby ).Bila K.Jun cakap ni Dr ke? Terus the guy blah. Nasib le K.Jun sempat masuk rumah & kunci pintu.

Bila I sampai rumah je, the guy dah tak de. At the same time our friend pun sampai ( lepas hubby mintak tlg dia tgk2kan ). I pun informed our neighbour suruh tgk2 kan rumah. When this happened nasib le Baby Airis tengah tido & Adalia tengah mandi..

According to descriptions, both guys are in their 20s. Badan sedang2..Jangan le orang yang sama. Seriau je kalau org yang sama coz tau where we work & live. Siap sebut nama Hubby lagi.

Baby Airis slept blissfully thru this incidence

3 comments:

Sizuka said...

zuera,

seramnya aku baca!! nauzubillah aku diuji mcm tu. take care babe.

ps Airis and ayra muka lebih kurang :)

4AS said...

Shidah,
Aku tak pe. Tapi my staff la trauma. Tido pn dok terbayang mata flasher tu coz dia dok tenung diorang..
Airis tu dah campur2 muka kakak2 dia..:-)

ain sweet thots said...

zuera, alhamdulillah, xde apa2. manusia skrg ni ramai yg sakit jiwa. minta dijauhkan kita & family dr perkara2 mcm ni.