Pages

Thursday, June 16, 2011

Early Morning Visit to the Hospital & Tiramisu

 Last nite while putting Baby Airis to sleep, I heard her wheezing. She had runny nose for the past few days & started coughing yesterday. Initially, we thought it was just phlegm. She looked comfortable enough. But, when Hubby checked her lungs, there was a slight wheezing. So, at 1 am, off they went to the hospital. I stayed home with the other princesses.

 After a round of neb, they came home at 2am. Hubby said the doctor wanted to do chest x-ray, but he refused. Well, she's only 6 m.o. & just started coughing yesterday. I think it won't change the management with the x-ray findings.

 Since this is the first case of astmatic attack in the family, we never kept a nebulizer. Previously, with the elder princesses, when they started having runny nose, we just gave them a minimum dose of antihistamine. But, now there was a new regulation not to give kids below 2 y.o any antihistamine for cough & cold cases. So, konon2nya nak ikutlah the new findings. Tp for me, like any medication, if the benefits outweigh the side effects, I'd rather choose to give.
 
 An update: Tadi hubby balik je from the clinic bagitau Baby Airis kena pneumonia. Ala..cian my baby.  Tapi dia tak de lak fever. So, we started her on syr zithromax. Tu pun after consulting the paed. Mlm ni nampak dia happy sikit. Dah nampak nak senyum. Kalau tak, siang tadi buat muka sedih je. Lagi satu tak leh bagi dia stress. Nnt dia start wheezing lak.

Muka selsema



Tiramisu


 I made this masa our family day baru-baru ni. Easy to prepare. Kejap je habis. This is an eggless recipe by umi e. I  know the classic tiramisu recipe has eggs. Tp tak kuasa nak makan telur mentah..

Bahan-bahan 

  • 2 bungkus biskut tiramisu/sponge fingers
  • 250g cream cheese
  • 250g whipping cream
  • 150g gula (boleh kurang atau tambah ikut suka manis)
  • satu cawan bancuhan air nescafe (tanpa gula)
  • serbok kok/cokolat utk hiasan

Cara-cara

  1. satukan cream cheese+whipping cream+gula dan pukul hingga kembang
  2. Celupkan biskut ke dalam bancuhan nescafe dan susun dalam bekas sederhana besar
  3. Setelah itu letakkan satu lapisan bancuhan yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses ini sehingga menjadi tiga lapisan. 
  4. Bila semua bancuhan telah habis dan bahagian atas disapu rata, bolehlah ditutup dan disimpan dalam peti ais. Hias kan dengan taburan koko/cokolat di atasnya ikut suka.

4 comments:

mellymilly said...

confirm ke asthmatic zura?? maybe one off case ke? weather sekarang ni pun tak lah sihat sgt kan, maybe baby sensitive sket kot? harap2nya she recover fast, tak sampai hati tengok baby kecik2 ni kena cucuk sana sini :(

4AS said...

Lindot,
Bukan asthma. Lps xray tgk pneumonia. Bad one. After iv cefuroxime & tamiflu ( just in case viral pneumonia), she's improving. Since asyik mnth je lps feeding, now dah kena drip. Tp tu la paed kata bronchiolysis ni takes time in small babies..

ain (sweet thots) said...

hopefully airis cepat sembuh.

4AS said...

Ain,
Alhamdulillah dah beransur baik..Thx.