Pages

Friday, April 22, 2011

Home Renovation

 Masuk hari ni dah 5 hari our contractors tak datang buat kerja. Grrrr. Cuaca dah elok tak nak guna. Nak call diaorang, hp diaorang dah kena curi masa rumah sewa diaorang kena pecah last week. Diorang pulak dah balik bercuti kat Alor Star. Dah la banyak lagi kerja terbengkalai.

 Initially, we only planned nak besarkan kitchen je.Tapi tu la. Home renovation ni berjangkit. Lepas extend the kitchen, hubby nak besarkan living room lak & ada a few additional areas that he wanted renovated. Semua plan rumah, dia yang buat. I tak masuk campur. Whatever he thougt okay, okay le pada I. Knowing him, dia ni mmg cerewet sikit. So, apa yang dia plan I rasa sesuai le tu. Normally well planned. Pernah masa kitaorang buat awning dulu, the contractor pasang frame masa kitaorang balik kampung time raya haji. Bila balik rumah, tgk2 frame dah jadi curve instead of the straight one that he wanted. Kena le the contractor tu bukak pulak frame tu..Nasib the contractor tak byk songeh. Lagipun salah diaorang gak coz tak ikut plan.

 The renovation started early march. Tapi last month asyik hujan je. So, tak boleh wat banyak kerja. Memula ingatkan 1 mth boleh siap. Ni dah masuk 2 bulan tak siap2 gak. Rimas I tgk. Memula tu mmg tak nak renovate lagi since Airis pun kecik lagi. Takut rumah berdebu. Nak pindah, tak kuasa I nak angkut brg2 dgn anak2 kecik. So, kitaorang suruh buat yang extended parts dulu. Nnt baru pecahkan dinding yg mana patut. Hopefully, boleh siap soon. I dah jenuh memikir nak kena pindah brg2 dapur nanti..Dgn rumah berabuk lagi nnt..And I also have to move my bookcase with lotsa books to the new area in the living room. Isk..isk.

Pengat Jagung Pisang Dulce De Leche

( Nama je glamour cos I pakai DDL instead of sugar,,:-). Rasa le caramel dia tu. The princesses pulun je bila I cakap masuk DDL. Alysa siap puji sedap.." pandai mama masak". hehehe..padahal sonang je nak wat! )

2 comments:

mimiazie72 said...

best ni DDL kita tak buat apa2 lagi hehehe,M sgtlah besaqnya

4AS said...

Microwave je DDL tu. Kejap dah siap..:-)