Pages

Monday, October 11, 2010

Another Wedding @ Bendang

Last Sunday was Kak's majlis menyambut menantu. Kali ni buat kat Restoran Bendang di Kelubi again. We like the food, ambience & service. Kalau lauk tak cukup ( due to the huge turn out), diorang boleh masak tambah kat situ gak. Like in yesterday's event, By 4pm lauk dah macam tak cukup, so Abang tempah for another few hundred people, then kejap je diorang masak siapkan lauk. I also like their laksa siam which was the side dishes kak ordered. Something different from our usual laksa Kedah. Tapi Cendol & Teh Tarik laku betul. Tak sempat I nak try cendol ( Mak ordered from another caterer ).
 Before majlis started at 12.30pm, sempat lagi kitaorang shopping baju kat Alysa. Tapi tak jumpa baju hijau ( theme colour ). So, dia sorang je pakai baju kuning. Susah betul nak cari baju ke dia. Keluar masuk 3-4 shopping compexes le jugak, baru ada yang berkenan dihati & sesuai le saiz & design dengan badan dia yang bulat tu. Kalau nak shopping baju utk Adik & Baby, senang je nak jumpa baju yang cantik & sesuai dgn badan diorang yang selim-melim gitu..:-)
 For majlis tu, I wat choc chip muffins to be distributed to tetamu. Kak decided to give to rombongan pengantin lelaki. Lupa nak ambik gambar muffins tu. Had to be decorated with melted choc, coz rupa muffins tu tak semua yang cun..hehe.. So, mmg le kena mekap sikit. Lepas mekap baru nampak cun, I pun senang hati le sikit nak bagi kat orang.
 To Izatul & Amin, Selamat Pengantin Baru. Semoga kekal ke akhir hayat & ke syurga ( as she put it..). Semoga jodoh ini dirahmati & diberkatiNya.



2 comments:

Sizuka said...

lamanya engkau tak berblogging! :D

engkau still nampak slim, tapi Alysa sangat2 montel!! comel sgt! :D

3AS said...

Shidah,
Angin malas aku nak berblogging..
Dah 7mths babe..tak denye slim lagi. This time rase tak larat. Baik ko cepat2 pregnant..Kalau dah cecah 40y.o lg le tak larat rasanye nak pregnant.
Alysa tu mmg montel. Kena cari baju saiz budak dah sekolah..:D