Pages

Thursday, February 17, 2011

Nonoi

 Hari ni Baby Adalia sebut perkataan baru yang buat we all tertanya2. Bangun je from her noon nap, asyik sebut " nonoi". ?? Blur le we all. Guess macam2. After she was frustrated coz we didn't understand what we said, finally Hubby main agak je lah amik ubat demam from the fridge. ( Actually dah tuang ubat tu dlm measuring cup be4 dia tido tp tak sempat bagi...). Terus dia senyum & minum ubat tu. Betul le tu agaknya. But we still cannot translate the exact word for nonoi, ubat? demam?

Adalia..Nonoi!


Updates: Actually Nonoi tu meant Roti canai. May be she wanted roti canai lps dia bgn tidur. Tok dia found out a week later..Tp since kitaorang tak paham, dia pun malas dah nak mintak time tu..:D

For lunch today we had western food. Had Creamy Au Gratin Potatoes and Nestum coated fish. I like using nestum to coat the fish instead of breadcrumbs as the coating is crunchier & fluffier. It has the melt in the mouth effect..:-). Senang je nak wat. Hubby lak wat Starfruit juice. Banyak pulak belimbing madu kat belakang rumah. Besar lak tu..

Our Lunch

Nestum Crunch Fish

Ingredients:
1kg Dory fish slices
1 cup nestum ( blend )
1 egg
salt & pepper to taste

Method:
1. Pat the fish slices dry.
2. Season with salt and pepper
3. Coat with egg then nestum.
4. Fry until golden brown.
5. Serve warm.

2 comments:

ain (sweet thots) said...

haha.. i pun puas dok pikir la, apa kah nonoi tu ... klakar je adalia. cuba tanya kakak2 dia ... mungkin dorang boleh teka .. hihi

4AS said...

Ain,
Kakak2 dia 2x 5 je. Blur gak diorang..:D Adalaia ni ada certain words mmg dia sebut berbelit eg, air dia sebut nyanyenya. Tp now dah ok blh sebut ayaq.